Több mint egymillió hitelszerződést érintő kompromisszum jött létre tegnap a kormány és a bankszövetség között. A tét csaknem négyezermilliárd forintnyi, devizában felvett, lakáscélú jelzálogkölcsön törlesztési nehézségeinek enyhítése és csaknem százezer bajba jutott adós feje fölé a tető biztosítása.

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:55 Szólj hozzá!

Folytatja az oktatási államtitkárság a konzultációkat a Pedagógusok Szakszervezetével (PSZ) – mondta Hoffmann Rózsa az érdekvédelmi szervezettel folytatott hétfői budapesti megbeszélése után.

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:50 Szólj hozzá!

Autistákat és megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat a Főkefe Nonprofit Kft. a Heves megyei Karácsondon abban a majorságban, amelyet a ferences rend működtetett eddig – jelentette be a szociális, ifjúsági és családügyekért felelős államtitkár hétfőn Karácsondon.

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:48 Szólj hozzá!

A Kárpát-medencei magyar nyelvű oktatás fontosságát hangsúlyozta Semjén Zsolt hétfőn Budapesten, az Óbudai Egyetemen. A miniszterelnök-helyettes bejelentette: már kilencvenezer állampolgársági kérelem érkezett.

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:44 Szólj hozzá!

Nőtt a foglalkoztatottság és csökkent a munkanélküliség a február–áprilisi időszakban, a munkanélküliségi ráta 11,4 százalékra mérséklődött az egy évvel korábbi 11,8 százalékról – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:39 Szólj hozzá!

Minden spanyol eredetű zöldségszállítmányt átvizsgáltak, de nem találtak fertőzött árut – jelentette be hétfő délután Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Az ÁNTSZ nyolc gyanús megbetegedés ügyében vizsgálódik, ám úgy tűnik, Magyarországra nem jutott el az E.coli-járvány.

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:33 Szólj hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juli úgy döntött: otthon szüli meg második gyermekét, még akkor is, ha bába nem lesz jelen. Úgy adódott, hogy sem orvos, sem bába, csak a férj és egy véletlen náluk vendégeskedő barátnő segédkeztek a szülésnél, a család vidéki házában. Az eset mindannyiukat alaposan elgondolkoztatta. Zsófi egy óra leforgása alatt, egészségesen jött világra. Most az anyukáját kérdeztem: miért döntött egy kórházi szülés után úgy, hogy mindenáron „egyedül” szüli meg gyermekét? Megszólal egy szülészorvos is.

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:27 Szólj hozzá!

 A Morus Szent Tamás Kör vendége volt Varga Károly Őrnagy, francia idegenlégiós (MH Különleges Műveleti Zászlóalj) és Tóth Máté Főhadnagy.  A mintegy két órás beszélgetés során, ami csak néhány percnek tűnt, szó esett a francia idegenlégióról, a Magyar Honvédségről, és természetesen az afganisztáni misszióról. 

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:18 Szólj hozzá!

 2011. május 14-én, szombaton megalakult az IKSZ tiszafüredi csoportja.Az alakuló ülésen az IKSZ részéről ellátogatott hozzánk Gaal Gergely elnökhelyettes, és Korbeák György, a szövetség Észak-Alföldi Régióért felelős alelnöke.

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:14 Szólj hozzá!

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) együttérzéssel osztozik Mádl Ferenc családjával és mindazokkal, akiket fájdalommal tölt el a korábbi államfő elvesztése.

Semjén Zsolt vasárnap az MTI-nek azt mondta, hogy Mádl Ferenc szerény, szeretetre méltó személyiségét az egész nemzet tisztelte.

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:08 Szólj hozzá!