A kormány tervei szerint utólagos finanszírozással nyári programokra is lehet majd támogatást kapni a Szülőföld Alap őszi pályázati fordulójában – mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, miután hétszáz, határon túli magyar fiatalt vezetett körbe a Parlamentben. A nemzeti kultúra hagyományait, értékeit ápoló, középiskolás korú fiatalok számára 15. alkalommal rendezik meg a Vendégségben Budapesten című találkozót a magyar fővárosban augusztus 15-25. között. A fiatalok négy kontinens 31 országából érkeztek.

Rétvári Bence kiemelte: bár az új kabinet haladéktalanul lépett, az előző kabinet mulasztása miatt mégis a Szülőföld Alap kollégiumainak tavaszi üléseit a korábbi évekhez képest csak késve lehetett összehívni, ezért az ősszel esedékes fordulóban, az átvilágítások után, a nyári programokra is kaphatnak támogatást a határon túli szervezetek. Rétvári Bence hangsúlyozta: minden forrást ki fognak osztani a Szülőföld Alapból, egyetlen fillér sem vész el. Az a cél, hogy lehetőség szerint minden, határon túli és anyaországi kapcsolatépítő, kapcsolatteremtő rendezvény, tábor támogatást kaphasson.

Mint elmondta: az átadás-átvételnél azt tapasztalták, hogy nagyon szétforgácsolódtak a támogatások, különböző alapok különböző szempontok alapján osztották szét a pénzeket. Előfordult például, hogy egyes szervezetek többszörös finanszírozáshoz jutottak, míg mások egyáltalán nem kaptak támogatást, ami mögött sokszor politikai szempontok állhattak. Éppen ezért a jövőben egységes támogatási rendszert szeretnének kialakítani, naprakész információs bázissal, amely áttekinthető és követhető lesz minden fél számára.

Forrás: MTI

Szerző: keresztenydem  2010.08.17. 23:55 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenydemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr252229363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása