A szociális szövetkezetek és a szociális gazdaság „kiváló terepet” jelentenek arra, hogy az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedni nem tudó embereket a gyakorlatban is munkára késszé és képessé tegyék – mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének (MTA-KTI) szakmai konferenciáján.

Az államtitkár hangsúlyozta: az Új Széchenyi-terv keretében már megjelentek szociális szövetkezetek felállítását és fejlesztését célzó pályázati felhívások. A projektek bírálata folyamatosan zajlik, április közepéig több mint egymilliárd forintnyi támogatást ítéltek oda, és június végéig további 1,5 milliárd forinttal támogatják majd a szociális gazdaság e formában történő fejlesztését – jelezte Czomba Sándor.

(MTI)

Szerző: keresztenydem  2011.05.25. 01:34 Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenydemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr752930477

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutas József - AKÁR 2011.05.25. 09:29:10

Az „akár”, szófaját tekintve, kötőszó, s az összetett (választó) mellérendelő mondat tagmondatait köti össze: akár így, akár úgy… Csakhogy a szócska mostanában gyakran kilép szövegkörnyezetéből, és homályos, bár meglehetősen kalandos...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása