A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője szakmai kérdésekben, elvi, eszmei álláspontokban és személyes síkon lát tisztáznivalót Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán a Fidesz alelnöke között. A beszélgetés időpontját még egyeztetik.

Harrach Péter szerdán az MTI-nek azt mondta, nem pártok közötti konfliktus Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnökének vitája, de szükség van tisztázó beszélgetésre az érintettek bevonásával. A Népszabadság és a Magyar Nemzet szerdán arról írt, hogy nem etikai vizsgálat várható. Előbbi sajtóorgánum arról is beszámolt, hogy tisztázó beszélgetést tartanak majd.

Előzőleg a Magyar Hírlap hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes politikussal szemben. A tisztázó beszélgetés időpontja egyeztetés alatt áll – mondta Harrach Péter, hozzátéve: azon Hoffmann Rózsa, Pokorni Zoltán és Varga Mihály, a Fidesz alelnöke mellett ő is részt vesz.

Harrach Péter azt mondta, hogy három területen lát tisztáznivalót, a szakmai kérdésekben, az eszmei álláspontok területén és személyes síkon. Szakmai kérdéseknek természetesen van helye a szövetség életében, ezeket, ahogy a szakmai és érdek-képviseleti szervezetekkel, a szövetségen belül is meg kell tárgyalni – mutatott rá.

Az elvi álláspontokat tekintve nehéz tagadni, hogy Hoffmann Rózsa markáns kereszténydemokrata-konzervatív állásponton van, és az is nyilvánvaló, hogy Pokorni Zoltán „elvi megfontolásaiban vannak liberális elemek” – mondta. Harrach Péter szerint a szakmai és elvi vitákat a Fidesz–KDNP oktatási kabinetjében érdemes lefolytatni. A KDNP-s frakcióvezető bízik benne, hogy személyes ellentét és feszültség nincs. Úgy fogalmazott: mindkettejük védelmében szerencsés lenne, ha Pokorni Zoltán nem adna okot olyan találgatásokra, hogy „utódját azért bírálja, mert személyes ambíciói útjában áll”.

(MTI)

Szerző: keresztenydem  2011.05.26. 03:06 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenydemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr982933279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása