A Magyar Nemzeti Bank elnöke kapta az idén a nemzet legnagyobb hazudozóinak járó Sánta Kutya Díjat, Biszku Béla volt belügyminisztert pedig Sánta Kutya Életműdíjjal tüntette ki a magyar cenzúra napjának ünnepélyét szervező bizottság.

Czakó Gábor (jobbra) és bizottsága

Sánta Kutya Díjban részesítette Simor Andrást a magyar cenzúra napjának ünnepélyét szervező bizottság. A magát nemzeti elkötelezettségűnek valló baráti társaság választása azért esett a Magyar Nemzeti Bank elnökére, mert megelégelték, hogy a pénzintézetek helyett az állampolgárok viselik a hatalmas terheket, az általuk „humanista in-shore helytartónak” aposztrofált Simor pedig mindebből hatalmas hasznot húz. A Czakó Gábor író, publicista által vezetett bizottság kitüntetésben részesítette az 1956-os forradalmat ellenforradalomnak tituláló Biszku Bélát is.

A Rákosi-rendszer vezető politikusa a tagok szerint „a vörös csillagot is képes lehazudni a Szabadság-szobor tetejéről”, amiért nem kevesebb mint életműdíj jár neki. Czakó Gábor hangsúlyozta, a Sánta Kutya Díjért sokan voltak versenyben, a lehetséges kitüntetettek között felmerültek a nemrég megjelent „politikai képletek” is. „A végső döntésről mindig elküldjük az értesítést az érintetteknek, de eddig még senki sem jött el, hogy át is vegye a díjat. Sajnos nem mindenki tudja kellő humorral fogadni ezt a fricskát, pedig a humor hiánya a legnagyobb csapás, ami érheti az embert. Szerintünk derűsen kell kezelni a magyar közéletet, ezért mi ironikusan mutatunk rá a problémákra begipszelt lábú kutyafiguránkkal” - mondta Czakó. A díjat 1996-ban alapította a társaság, és hagyományosan minden esetben péntek 13-án ítéli oda olyan közéleti személyiségeknek, politikusoknak, pártoknak, akik súlyos hazugságaikkal a leginkább félrevezették az országot, az embereket. Az „elismerésben” részesült már többek között Demszky Gábor, Gyurcsány Ferenc, Draskovics Tibor, de Jancsó Miklós is.

Szerző: keresztenydem  2010.08.16. 01:24 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenydemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr782224641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása