2014-től több milliárd euróval csökkentenék a szocialisták a közös agrárpolitika kereteit. Tegnap az Európai Parlament különbizottságában a többség ugyanis, a korábbi kompromisszum ellenére, elfogadott egy olyan szocialista módosítást, amely több milliárd eurót vonna ki az agrárszektorból. Surján László kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő kijelentette: „Ez a módosítás eltörölné a mezőgazdasági exporttámogatásokat, ami a néppárti frakció számára elfogadhatatlan.”

2007 óta Magyarország a hazai termékek világpiacra juttatásához több mint 100 milliárd forintot kapott az Európai Uniótól. Amennyiben a szocialisták javaslatát a júniusi plenáris ülés is megerősíti, félő, hogy a magyar gazdák 2014-től eleshetnek ettől a támogatástól. Surján László ugyanakkor hangsúlyozta: „Sikerült megvédenünk a kohéziós politika pénzügyi forrásait a néppárti Salvador Garriga jelentéstevő kompromisszumos javaslatainak köszönhetően.” Az EP véleménye szerint 2014 után nem csökkenhet az uniós költségvetés a korábbi időszakhoz képest, sőt a 2013-as évhez képest 5 százalékos növekedést javasolna a különbizottság.

(MNO)

Szerző: keresztenydem  2011.05.27. 00:49 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenydemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr212935659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása