Határon túli magyar fiataloknak szóló tájékoztató kampányt szervez az egyszerűsített honosítási eljárásról az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és a Fidelitas – mondta el Rétvári Bence, az IKSZ elnöke. Erről a Fidelitas hét végén tartott nyári táborában állapodtak meg, ahol közös elnökségi ülést tartottak kárpát-medencei ifjúsági szervezetek.

Mint elmondta: az igényléshez kapcsolódva olyan, elsősorban az internetet eszközül használó kampányt indítanak még idén, amely az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatos tudnivalókról, a felvétel lehetőségeiről, feltételeiről tájékoztatja a határon túl élő magyar fiatalokat.
    
Rétvári Bence azt mondta: érezhetően megváltozott a kormányváltás óta eltelt hónapokban az anyaországi és a határon túli ifjúsági szervezetek közötti kapcsolat, ennek példájaként említette a közös elnökségi ülés mellett, hogy az IKSZ nyári táborában kárpátaljai fiatalokat láttak vendégül.
    
Felidézte még, hogy a parlament várhatóan ősszel fogadja el a határon túli osztálykirándulási programról szóló határozati javaslatot, s az e célra szükséges forrásokat tartalmazza majd a jövő évi költségvetés.
   
A kettős állampolgárságról szóló jogszabály az augusztus 20-i nemzeti ünnepen lép hatályba, alkalmazni pedig 2011. január 1-jétől kell. A kettős állampolgársággal kapcsolatos költségekre az idén 830 millió forintot különített el a kormány, s első évben 250-400 ezer közötti kérelmezőre számítanak.

Forrás: MTI

Szerző: keresztenydem  2010.08.18. 00:01 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenydemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr472229371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása