A Morus Szent Tamás Kör vendége volt Varga Károly Őrnagy, francia idegenlégiós (MH Különleges Műveleti Zászlóalj) és Tóth Máté Főhadnagy.  A mintegy két órás beszélgetés során, ami csak néhány percnek tűnt, szó esett a francia idegenlégióról, a Magyar Honvédségről, és természetesen az afganisztáni misszióról. 

 

Az est résztvevői az Őrnagy úr és a Főhadnagy úr beszámolóján keresztül olyan részleteket tudhattak meg az Afganisztánban szolgálók mindennapjairól, amiket a tévében nem mutatnak. Szó esett arról, hogy miért tűnik néha kilátástalannak az afgán helyzet megnyugtató rendezése.

S bár tudjuk, hogy mekkora a kulturális különbség a helyiek és az ott szolgáló katonák között, érdekes volt hallani, hogy ez hogyan nyilvánul meg a hétköznapi életben (a golyóstoll nagyobb érték, mint egy drága műszer). 

A beszélgetés során arra is fény derült, hogy hogyan lehet Magyarországot Afganisztánban védeni, mit jelent a katonai eskü, és azzal az érzéssel indulni szolgálatba, hogy talán az lesz az utolsó kiküldetés.
   

Simon Ildikó Beatrix
Gödöllői IKSZ elnök

Szerző: keresztenydem  2011.05.31. 03:18 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://keresztenydemokrata.blog.hu/api/trackback/id/tr732945075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása